dilluns, 8 d’abril del 2013

REPORTATGE DE "EL PERIÓDICO" SOBRE FAMÍLIES I ESCOLA (08/04/2013)

Bona tarda!

A la barra lateral dreta, a l'apartat "Documents", us deixem un reportatge publicat a la edició d'avui de El Periódico de Catalunya. Es tracta d'una informació força interessant en la qual s'analitza el tema la implicació de les famílies en l'escola dels seus fills. Si voleu accedir directament al text, només heu de fer "click" en aquest enllaç .

Creiem que val la pena fer-li una ullada perquè analitza a la perfecció la situació actual de manca d'implicació de les famílies en el funcionament de la vida educativa. La baixa participació en els Consells Escolars, el menor percentatge d'associats a les AMPES i la menor participació en els serveis i activitats que ofereixen són els exemples clars de la desafecció creixent de les famílies envers les escoles i el seus projectes educatius.


Aquest és un tema important perquè, tal i com explica el diari, "tots els estudis coincideixen en que a major implicació del pares en l'escola, major serà l'èxit acadèmic que obtenen els fills" i "n'hi ha famílies que, amb atenció i acompanyament, acabaran per comprendre que col·laborar amb l'escola redunda en el benefici dels nens".


En el reportatge, les AMPES també donen el seu punt de vista a tota aquesta problemàtica quan afirmen que "des de fa anys, els pares que formen part de les juntes estan veient que no hi ha renovació" perquè "manca el sentiment d'associació" i "cada vegada es fa més complicat captar els pares perquè hi participin".


Confiem en que aquesta informació, de la qual només us hem fet cinc cèntims, us sembli interessant i ens faci reflexionar a tots una mica envers aquesta problemàtica. Per la nostra part, com a membres de la junta directiva de l'AMPA de la nostra escola, us animem a participar amb nosaltres d'aquesta aventura i ens comprometem a continuar posant tot el que calgui de la nostra part per tal d'aconseguir que la nostra sigui una escola plena de famílies compromeses. 

Moltes gràcies!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada